Domain Yaşı Nasıl Öğrenilir?

Domain Yaşı Nedir?

Domain, alan adı anlamındadır. Domain yani alan adının yaşının SEO üzerinde büyük etkisi vardır. Alan adı yaşı birçok arama motorunda önemli bir rol oynar. Google gibi arama motorları eski siteleri daha güvenilir bir şekilde görüntüleyecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, arama sonuçlarında görünen web sitelerinin sıralamasını belirlerken alan adının yaşı en önemli olanıdır. Ayrıca yalnızca sitenin yaşı değil, siteye bağlanan site alan adının yaşı da bir avantajdır.

Ayrıca alan adının kısa geçerlilik süresi de SEO'ya dezavantajlar getirmektedir. 3 yıldan kısa süren alanlar, Google gibi arama motorları tarafından geçici siteler olarak kabul edilir. Alan ne kadar uzunsa SEO açısından o kadar avantajlıdır.

Whois Nedir?

Whois, kayıtlı alan adı sahiplik bilgileri olarak tanımlanır. Bu bölüm, alan adını kaydederken mali ve idari personelin gerçek kişisel bilgilerini ve iletişim bilgilerini içerir.

Domain Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Domain yaşı hesaplamak için web sitemizde ana sayfada bulunan sorgu alanını kullanabilirsiniz. Hesaplarken, yayının başladığı tarih dikkate alınır. Ancak Google gibi büyük arama motorlarının gözündeki değeri bununla sınırlı değildir. Bu, aynı zamanda satın alma tarihinden itibaren siteye kaç ziyaretçinin girdiğini, içeriğin nasıl tasarlandığını ve ne sıklıkla güncellendiğini belirlemede önemli bir faktördür.

Domain yaşı SEO üzerinde etkili midir?

Alan adını satın aldıktan sonra site üzerine herhangi bir ilgi bulunmazsa site spama düşebilir ve olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle domainin yaşına göre SEO önemli bir faktördür ve domain için daha faydalı olacaktır. Geçmişte SEO’nun yardımıyla birçok şirket sırf para kazanmak için web sitelerini açarak listenin başına geçmiş ve çalınan içerikleri kullanarak para kazanmaya çalışmışlardır. SEO, bu tür sitelerin varlığını önlemede önemli bir faktördür. Bu nedenle daha başarılı SEO çalışmalarını tamamlarken bu konulara dikkat etmelisiniz. Alan adı süresinin dolması, alan adı, alan adı uzantısı, SSL, SEO barındırma ve diğer detaylı bilgiler Google üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak, bu da SEO’nun çalışmalarını etkileyecektir.

Domain Yaşı Nasıl Sorgulanır?

Web sitemizde bulunan sorgulama alanı, alan adınızın yaşını bilmenizi sağlayan harika bir aracıdır. Bu hesaplamayı yapmak için tek yapmanız gereken, web sitesinin tam URL'sini girmek ve "Alan Adı Müsaitliği & Yaşı Sorgulansın" kısmını işaretleyerek 'Sorgula' butonuna tıklamaktır. Araç, oldukça hızlı hesaplama yapmaktadır. Üstelik sadece kendi siteniz için değil, başka sitelerin domain yaşını öğrenmek için de bu aracı kullanabilirsiniz. Özellikle reklam vermek isteyen firmalar, rakibini analiz etmek isteyen web sitesi sahipleri ve alan adı yani domain yatırımcıları aracımızı sıklıkla kullanmaktadır.