Ücretsiz DA ve PA Sorgulama

Tasarlanmış olan web sitelerinin temel amacı, daha çok kişinin bu sayfalara giriş yapmasını sağlamaktır. Bunun için belli Seo çalışmaları gerçekleştirilir. Site içeriği başta olmak üzere birçok farklı konuda iyi tasarlanmış bir web alanının da ve pa değerlerinin yüksek olması avantajdır. Bu iki kavram, sitenin gücünü ifade etmektedir. Ücretsiz DA ve PA sorgulama işleminde kullanılan web site, web sayfanın değerini anlamak açısından önemlidir.

Da ve Pa Nedir?

Ücretsiz DA ve PA sorgulama sayesinde siteniz için son derece önemli olan puanların öğrenilmesi mümkündür. Moz firmasının belirlemiş olduğu DA, sitenin hem gücü hem de sektör içindeki imajının değerlendirilmesi demektir. Buna ek olarak, farklı arama motorları üzerinden yapılacak olan arama işleminden sonra sayfanın hangi sırada ya da aralıkta olacağına dair fikirler verir. Bu yüzden rakamlar kullanılarak oluşturulmuş olan bir da değeri vardır. 40 veya daha çok parametre baz alınır. Özel hesaplama söz konusudur. Bunun öğrenilmesi, sitenin başarılı olabilmesi adına nelere yapılabileceğinin görülmesini sağlamaktadır. İşte bunların tümü da kavramı içinde yer alır.

PA ise sayfanın sahip olduğu otoritedir. Domain yerine daha özelde sadece sayfaya dair kullanılan bir kavramdır. Arama motorları ve bunun gibi yollar üzerinden siteye yapılan trafik, ardından nasıl bir performansın ortaya koyulduğu konusunda tanımlanmış olan bir kelimedir. Son yıllarda da ile beraber çok sık bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Yine rakamlar üstünden değerlendirildiğini görmekteyiz.

Ücretsiz DA ve PA Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ücretsiz DA ve PA sorgulama işlemleri çok basit bir biçimde gerçekleştirilir. Bunun için yapılacak olan ilk hamle ise mevcut hizmeti sunan sayfaya erişimi sağlamaktır. Hem ücret ödenmemesi hem de seri bir şekilde sonucun ekrana yansıtılması kolaylık sağlar. Mevcut sorgulamanın ardından yeni bir yol haritası çizebilirsiniz. Özellikle puanları yükseltebilmek için neler yapmanız gerektiği konusunda hareket edebilmeniz mümkündür.

Sorgulama işlemleri için ilgili sitedeki tasarlanmış olan özel alanı kullanmanız gerekiyor. Hatta buna özel olarak Moz tarafından bir bar da tasarlanmış. Dapasorgula.com ise Türkçe olması, birden çok sonucu aynı anda vermesi, hızlı ve başarılı bir altyapı kullanmasından dolayı popüler. Beyaz renkli yere, hangi sitelerin da ve pa sorgulamasını yapmak istiyorsanız onun adresini girmelisiniz. Maksimum 10 farklı web alanı hakkında anlık bilgi alınabilir. Örnek vermek gerekirse adres şöyle yazılmalıdır; www.google.com.tr bunun tamamlanmasının ardından ise sorgulama butonuna basmanız şarttır. Sadece birkaç saniyenin geçmesinden sonra tüm bilgiler açık, anlaşılır, sıralı bir biçimde karşınızda olacaktır.

Ücretsiz DA ve PA Sorgulama Hangi Bilgileri Verir?

Ücretsiz DA ve PA sorgulama sayesinde sonuç sayfasında çok değişik bilgilerin olması sizin için sağlıklı bir değerlendirme yapılmasını da sağlayacaktır. En sol kısımda, PA ve DA puanını öğrenmek istediğiniz web sayfasının adresi yazmaktadır. Onun hemen sağ tarafında da puanına yer verilir. Maksimum 100, minimum ise 0 şeklindedir. Devamında PA skoru görülmektedir. Her ikisinin de 100 olması, sitenin tüm kriterlere başarılı bir biçimde uyum sağladığının en temel göstergesidir. İkisinin farklı olması söz konusudur. Böyle hallerde artı ya da eksi anlamda 10 puanlık bir fark kabul edilebilir. Yani da 85 iken, pa değerinin 75 olması bir problem anlamına gelmez. Fakat çok bariz farkların olması, bazı konularda problem olduğunu gösterebilmektedir.

Ücretsiz sorgulama işlemi sayesinde aynı zamanda sitelerdeki backlink sayısını da rahatlıkla öğrenmiş olursunuz. Backlink hem Seo hem de Moz firmasının kriterleri içinde yer alır. Yazılarda yer alan ve tıklama sonrasında kullanıcıyı başka bir sayfaya yönlendiren backlinkler, sitelerin daha çok trafik almasını sağlayabilmektedir. İşte bu yüzden sorgulama sonrasında bunun sayısının ne olduğunu görmek, yeni değerlendirmeler yapmanızı da sağlar. T backlink, toplamı ifade etmektedir. K backlink ise kaliteli backlink sayısıdır. En iyi ve en popüler web sayfalarında bile kalite anlamında beklentileri karşılamayan linklerin bulunması söz konusudur. SS, spam score demektir. Bu, yüzde olarak ifade edilir. Örneğin arama devi Google, yüzde 24'lük bir spam scoruna sahiptir. Sitenin

DA ve PA Puan Aralıkları ve Anlamı Nedir?

Ücretsiz DA ve PA sorgulama yapılmadan önce puan aralıklarının ne olduğunu ve bunların tam olarak ne anlama geldiğini çok iyi bir biçimde bilmek gerekiyor. Burada unutulmaması gereken temel nokta ise puan aralıkları ve karşılığında ifade edilmiş olan tanımlanın sayfa otoritesi ve domain otoritesi için de aynı olduğudur. Farklı olan nokta ise hesaplama işlemleri gerçekleştirilirken sistemin temel aldığı kriterlerdir. Moz tarafından oluşturulmuş olan 7 tane seviye vardır. Bunlar şöyledir;

  • En alt seviyede en kötü web alanları yapılır. Bir sitenin DA puanı 0 ile 10 arasında değişiyorsa, DA skoru en kötüdür. Bu durum PA için de geçerlidir.
  • Bir web sayfasının en az 10 en çok 30 ya da bu aralıkta bir puanı varsa, siteye Moz tarafından kötü denilmektedir.
  • Bazı sitelerde ise 30 minimum puan söz konusudur. Bu 40'a kadar çıkabilmektedir. Kabul edilebilir sayfaların, gerçekleştirilmiş olan sorgulardan hemen sonra rakamları bu şekildedir.
  • 40 ve 50 arası ortalama bir puan olduğunun göstergesidir.
  • Aynı zamanda 50 ve 60 arası şeklinde belirtilmiş olan bir seviye daha vardır. Bu da iyi bir sitenin olduğunu göstermektedir.
  • Elde etmesi çok kolay olmayan, uzun seneler gerektiren, başarılı bir SEO ve backlink çalışmasının varlığını şart koşan minimum puan ise 60 şeklindedir. Bunun üstü ve 90'a kadar olan web alanlarına mükemmel sıfatı uygun görülmüştür.
  • 90'dan sonrası ise 100'e kadar devam eden bir aralıktır. Muhteşem sitelerin gerek PA gerekse DA puanları bu skala içinde yer almaktadır.

En Yüksek Da ve Pa Puanlarına Sahip Olan Siteler Nelerdir?

Ücretsiz DA ve PA sorgulama sayesinde anlık, gerçek ve tamamen güvenilir bilgi almak mümkündür. Yüksek puanlı sitelere ülkemizden örnek verecek olursak www.turkiye.gov.tr adındaki Türkiye Cumhuriyeti resmi sitesinden bahsetmek lazım. Sayfanın DA puanı 89 iken PA değeri ise 63 şeklindedir. Toplam backlink adedi 3 milyondur. Resmi bir devlet sitesi olmasından dolayı bunların tümü kaliteli backlinklerdir. Dünya DA ve PA değeri 100 olan 2 tane site vardır. Google ve Youtube siteleri bu özelliğe sahiptir. Apple resmi sitesinde ise DA 100 iken, PA 91 olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ücretsiz Da ve PA Sorgulama Yapın

Bir web sitesi için son derece önemli olan Dapa sorgulama işlemleri, www.dapasorgula.com sitesi üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Bunu çoklu bir biçimde yapmak mümkündür. Tamamen ücretsiz olmasından dolayı hiçbir şekilde para ödeme zorunda değilsiniz. Bunun sonucunda Da ve Pa oranlarının yanı sıra backlink, k.baclkink, ss, site rankı hakkında da anlık bir şekilde bilgi alabilirsiniz.