PA Değeri Nasıl Yükseltilir?

PA değeri, sayfa otoritesi anlamına gelir. Page authority kavramının kısaltılmış halidir. Seo çalışmaları içinde büyük bir öneme sahiptir. Moz adındaki işletmenin en bilinen iki metriğinden birisidir.

Sayfanın sahip olduğu değeri rakamlar üzerinden gösterir. Bu, ne kadar yüksekse siteniz arama motorlarında yapılan arama işleminin ardından o kadar yukarıda görülür. Bu da sayfanın popülaritesini arttıran bir kriterdir. Bu yazımızda PA değerinin nasıl yükseltilebileceğini sizler için hazırladık.

PA Değeri Nedir?

PA değeri, web sitelerinin çok farklı konularda değerlendirilmesi sonrasında elde edilen rakamlardır. Trafik, genellikle arama motorları üzerinden gelmektedir. Her ne kadar başka yollar da söz konusu olsa, büyük bir kısmı bu şekildedir. İşte bunların sonrasında ortaya çıkan performansın ölçülmesi, PA değeri ile mümkündür. Başarılı bir sorgulama yapılır. Bunun ardından 0 ile 100 arasında değişen puanlar ortaya çıkar. Değerin yüksek olması gerekmektedir.

PA Değeri Yükseltme İşlemleri Nasıl Yapılır?

PA değeri yükseltme işleminden önce şunları bilmek gerekiyor;

  • Genellikle çok kolay ve hızlı bir işlem değildir.
  • Bundan dolayı sabır isteyen bir süreç olarak tanımlanmaktadır.
  • Site içeriği başta olmak üzere birçok farklı alanda düzeltme ve iyileştirme yapılmak zorundadır.
  • Alınmış olan linklerin güvenilir olması, insanların tamamen işlerine yarayacak olan makalelerin bulunması, bunların orijinal bir biçimde yazılması gibi işlemlerin tamamlanması şarttır.

Back Link Alarak PA Değeri Nasıl Yükseltilir?

PA değeri yükseltmek için backlink almak, yapılacak olan ilk işlemlerin içinde yer almaktadır. Sitenin sahip olduğu otoriteyi gösterebilmesi açısından bunun çok önemli olduğunu ifade etmek lazım. Farklı bir web alanından çıkış demektir. Siteye olacak şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Pa yükseltmek için tercih edilir. Birden çok türü vardır. Yorum backlink bunlardan birisidir. Adından da anlaşılacağı gibi sitenin yorum kısmında bulunur. Genellikle çok büyük bir etkisi yoktur. Ancak daha doğal olmasından dolayı avantaj sağlar. Nofollow adındaki bağlantı üzerinden link verilmektedir. Bunun için herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur.

Aynı zamanda banner link, değerin yükseltilmesi için tercih edilen bir diğer yol olarak kabul edilmektedir. Çok sık tıklanırlar. Hem konuma uygun olması hem de dikkat çekmesi sayesinde avantaj sağlayacaktır. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı şekilde elde edilebilir. Footer link ise genellikle web sayfasının en alt kısmında bulunur. Dofollow ve nofollow olmak üzere kullanılabilir. Kullanımın çok dikkatli bir biçimde olması gerekmektedir. Her daim olumlu sonuç vermemesi gibi bir handikapı vardır. Bundan dolayı otorite olarak kabul edilmiş olan sitelerden alınması çok önemlidir.

Tanıtım yazısı ise firmanın içeriğine ya da işletmenin bizzat kendisine yönelik olarak yazılmış olan her türlü içeriktir. Bunun içinde anahtar kelime vardır. Bu kelime üzerinden link çıkılabilir. Açık url, en bilinen örnekleri içinde yer almaktadır.

Seo Kriterlerine Uyum Sağlayarak Pa Değeri Nasıl Yükseltilir?

PA değeri aynı zamanda başarılı ve sorunsuz bir Seo çalışmasıyla da yükseltilir. Seo, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Yani site üzerinde gerçekleştirilecek olan işlemlerden sonra arama sonuçlarında sayfanın en üst sıralarda görülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı yapılması şart olan bir çalışmadır. Bu sadece Google arama motorundaki yerini değil, aynı zamanda Moz tarafından gerçekleştirilen puanlamayı da etkilemektedir. En basit şekliyle şunları mutlaka göz önünde bulundurmak gerekmektedir;

  • Sitede içeriklerin tümüne ait olan bir sitemap dosyası olmak zorundadır. Bunun Türkçesi ise site haritasıdır. Erişim sağlamış ve siteye girmiş olan bir kişinin kesinlikle hangi menünün nerede olduğunu, oraya nasıl ulaşabildiğini görmesi gerekmektedir. Doğru bir yönlendirmenin bulunduğu sayfalar bundan dolayı her daim çok büyük bir ilgi görmektedir. Site haritasız bir web alanının hem pa değeri yükselmez hem de arama motor optimizasyonunda başarı elde edemez.
  • PA değeri Seo çalışmaları yapılırken içeriğe dikkat etmek gerekiyor. Google, kopya olan içerikleri sevmez. Orijinal ve özgün olan içeriklere büyük bir ilgi gösterir. Bu tip sitelerin yükselmesi çok kolaydır. Bu durum doğal olarak Moz değerlendirmelerini de olumlu bir biçimde etkilerken, pa değerini de yukarı taşımaktır. Sadece orijinallik yeterli değildir. Verilen hizmetle tam uyumlu olan bir site, kullanıcıların en çok giriş yaptığı sayfaların içinde yerini en kısa zamanda almaktadır.
  • PA değerinin artış yönünde olabilmesi için aynı zamanda anasayfa üzerinde birtakım düzenlemelerin gerçekleştirilmesi de çok önemlidir. Meta title, meta başlığı demektir. Meta description ise tanım veya açıklama anlamına gelmektedir. Bunların hem çok doğru hem de genel geçer kurallara uygun bir biçimde ifade edilmiş olması değerin yükselmesi sonucunu beraberinde getirecektir.
  • Başlık etiketlerinin gelişi güzel bir biçimde kullanılması önem arz ettiğinden, bu noktada gerekli adımların mutlaka atılması lazım. Yani hem h1 hem de h2 gibi şeklindeki kullanımlar değerin yüksek olması için atılmış olan son derece dikkat çekici adımlardır.
  • Seo eklenti ayarlarının yapılması da oldukça önemli olduğu için bunu da hiçbir şekilde atlamadan gerçekleştirin.

Planlı İçerik ile Pa Değeri Nasıl Yükseltilir?

Planlı içerik sayesinde PA değeri yükseltmek çok zor bir işlem olmamasından dolayı tercih edilmektedir. Bunun anlamı ise sitenin her daim güncel kalabilmesini sağlamaktır. Oluşturulmuş olan farklı içeriklerin ardından yayın hayatına başlayan bir web sayfasının her daim aynı yazı, makalelerle değerlenmesi söz konusu değildir. İnternet kullanıcıları belli bir süre sonra farklılık olmadığını görerek siteden uzaklaşır. Doğal olarak bu durum trafiğin, yani siteye giriş işlemlerinin azalmasına neden olur. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka yeni içeriklerin hazırlanması, belli periyotlarla bunların siteye konulması gerekmektedir. Böylelikle site her daim güncel olacaktır. Bu durum pa değerinin yükseltilmesinde büyük bir rol oynar.

Sosyal Medya Kullanımı ile Pa Değeri Yükseltmek Nasıldır?

PA değeri yükseltme işlemlerinde en çok kullanılan yöntemlerin içinde sosyal medya platformlarının amacına uygun olarak tercih edilmesi de gelmekte. Buna göre ikonik olabilecek, trend haline gelmiş paylaşımların üretilmesi yapılacak olan ilk işlemdir. Bunların paylaşımının farklı sosyal medya siteleri üzerinden gerçekleştirilmesi şarttır. Herhangi bir linkin buralarda görülmesi, üstüne tıklanması direk olarak bu konuda otorite olan siteye bir yönelmenin olmasını sağlamaktadır. Google, genel manada çok popüler sayfaları sever. Bundan dolayı botlar özellikle; bilinen sitelerdeki linkleri algılar ve burada çok uzun bir zaman geçirir. Elbette içeriğin indekslenme işlemlerinin ardından Google botları bunu gerçekleştirmektedir.

Pa Ölçümünü Yapın

Dapasorgula.com, bir web sayfası için son derece büyük bir öneme sahip olan pa konusunda tam değeri veren ve bunu sorgulama işlemi sayesinde gerçekleştiren ücretsiz bir sitedir. Hem Türkçe olması hem de kullandığı hızlı altyapıyla büyük bir kolaylık sağlar. Arama alanında yazılacak olan sitenin linki sayesinde, birkaç saniye içinde sonuç alabilir ve değerin ne olduğunu görebilirsiniz.