Google LSI Nedir?

LSI, gizli anlamsal indeksleme, günden güne hayatı kolaylaştıran ve akıllı hale gelen Google özelliklerinden biridir. Kısacası LSI, anahtar kelimeler ve bu kelimelerle ilgili terimler arasındaki anlamsal ilişkiyi belirlemeye yönelik bir yöntemdir. Daha fazla açıklamak için, Google robotu tüm İnternet'e göz atar ve her bir dizin sayfasında kullanıcıyla ilgili kelimeleri ararken her sayfayı dizine ekler. Bu indeksleme işlemi sırasında, bazı kelimelerin sayfada en çok kullanılan anahtar kelimeler olmasa da bazılarının kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabildiğini fark eder. Bu kelimeler arasında anlamsal bir bağlantı oluşturur ve bu anlamsal bağlantıya bağlı kelimelerden birini ararken aranan kelime sayfada yer almasa bile anlamsal bir bağlantı olduğu için sayfayı görüntüleyecektir. Aslında arama motorlarının amacı, kullanıcıların en doğru sonuçları elde etmelerine yardımcı olmaktır. Bunu çeşitli şekillerde yapar. Gizli anlamsal indeksleme yani LSI de bu yöntemlerden biridir.

LSI NASIL UYGULANIR?

LSI teknolojisini web sitenize uygulamak istiyorsanız, her şeyden önce, LSI’nin tüm yönlerini özümsemeniz gerekir. Teknolojiyi anladıktan sonra yapmanız gereken şey basittir. İşte LSI teknolojisini web sitenize uygularken yapmanız gereken şeyler aşağıda 4 madde olarak verilmiştir.

  1. Google araçlarını kullanmak: İki önemli Google aracı (Google Ads ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi), LSI teknolojisini web sitenize uygulamanıza yardımcı olabilir. Araca hedef kelimeyi girerek çağrılan kalıbı bulabilirsiniz.

  2. Rakiplerin sitelerini kontrol etmek: LSI kelimeleri üzerinde içerik oluşturmadan önce, rakip sitelerin içeriğini kontrol ederek kelimeleri tanımlayabilirsiniz. Bu rakiplerin siteleri size rehberlik etmek ve nasıl ilerleyeceğinize karar vermek için aynı veya benzer kelimelere odaklanır. Bu yüzden rakip web sayfalarını ziyaret etmek ve kontrol etmek, yolunuzu planlamanıza yardımcı olur.

  3. Bir arama motoru kullanmak: Bir arama motorunda yaptığınız her aramada, sayfanın sonunda bu alanda benzer aramalar gösterilir. Benzer aramalardaki anahtar kelimeler, LSI kelimelerini oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  4. Uzmanlığınıza ve yetkinliklerinize güvenmek ve onları fark etmek: Aslında, SEO ve içerik oluşturma yetenekleri için, LSI için kelimeleri tanımlamak zor bir iş değildir. Uzmanlar ve bilgili kişiler, içerik oluştururken kelimeleri belirler. Siz de kendi yeterliliklerinize güvenin ve harekete geçin.

LSI stratejisinin web sitelerine faydası var mıdır?

Merak edilenlerden biri de LSI uygulamanın web siteleri üzerinde oluşacak olası faydaların olup olmadığıdır. LSI tekniğini uygulamanın 3 ana faydası bulunur. Bunlar:

  1. Sitenizin insan trafiğini artırır. Olası ve kalıcı müşterileri sitede tutmaya yardımcı olur.

  2. İçeriklerinizin kalitesini yükseltmeye aracılık eder.

  3. Google’da hızlı indekslemeler yapılmasını sağlar.