Domain Otoritesi (DA) Nasıl Hesaplanır?

Dünyanın son senelerde en çok öne çıkan Seo araçlarından birisi olan Moz, kendi altyapısı üzerinden geliştirmiş olduğu bir hesaplamaya sahip. Domain otoritesi olarak bilinen ve DA ile ifade edilen bu kavram; ilgili web sayfasının, herhangi bir arama motoru üzerinden ne kadar değere sahip olduğunu ortaya koyar. Sonuçlar 0 ile 100 arasında değişir. DA hesaplama işlemleri ise farklı kriterlere göre gerçekleştirilir.

Domain Otoritesi Hesaplama Nedir?

Domain otoritesi hesaplama, sitenin sahip olduğu değeri ve imajı göstermesi açısından son derece önemlidir. Bundan dolayı belli kriterlere göre da hesaplamasının yapılması gerekmektedir. Belirlenmiş olan aralık 0 ile 100 arasında farklılık göstermektedir. 100'e ne kadar yakın bir değer söz konusu olursa, site o anlamda kaliteli ve değerli demektir. Bu durum web sayfasının imajını da olumlu anlamda etkilemektedir.

Domain Otoritesi Hesaplamasına Dair Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Domain otoritesi hesaplaması hakkında şunlar unutmayın;

  • Bir sayfanın sahip olduğu da değerinin 60'dan yukarıya taşıyabilmek genellikle son derece zor bir işlem olarak kabul edilir.
  • Ancak 20'den 30'a taşımak kolaydır.
  • Bunun nedeni ise 0 ile 30 arasında olacak şekilde gerçekleştirilecek olan yükselmenin, algoritmadan dolayı çok zor olmamasıdır.
  • Çok kısa bir zaman dilimi içinde sonuç almak mümkündür.
  • Ancak artmış değeri daha da yukarı çekmek gerçekten bir sabır işi olarak tanımlanır.
  • Mozun güncellemesini bu noktada bilmek gerekiyor. Genellikle 14 günde bir yani 2 haftalık olacak şekilde değerlerde bir güncellenme yapılmaktadır.
  • Bunu göz önünde bulundurarak hesaplama işlemlerini yapmanız daha mantıklıdır.

Domain Otoritesi Hesaplanmasında Neler Baz Alınır?

Domain otoritesi hesaplama işlemlerinde baz alınan şeyler şöyledir;

  • Siteye verilmiş olan bağlantıların çok büyük bir önemi vardır. Verilmiş linklerin mutlaka çok kaliteli siteden olması gerekmektedir.
  • Aynı zamanda gelen bağlantılar, hesaplamada baz alınmış olan bir diğer kriter olarak dikkat çekmektedir.
  • Site içi bağlantı yapısı, Seo kurallarına uyumlu olmak zorundadır. Hesaplamadaki en temel kriterlerden birisidir.
  • Aynı şekilde sitenin içinde seo yapısını unutmamak gerekiyor.
  • Google tarafından belirlenmiş olan her türlü algoritmaya ne kadar uyumlu olduğu, hesaplama işlemlerindeki parametrelerin içerisinde yer almaktadır.
  • Backlink doğallığı ve bunun kalitesini baz almak şarttır.
  • Site hızına olan etkisini de göz ardı etmemek lazım.
  • Tüm bunlara ek olarak domain yaşı, Google aracılığıyla belirlenmiş olan kalite yönergelerine olan uyumluluk oranı gibi birden çok parametre mevcuttur.

Domain Otoritesi Hesaplama

Domain otoritesi hesaplama işlemlerinde artık birçok farklı aracı site yer almaktadır. Bundan dolayı hem hızlı hem de çok güvenli bir biçimde sonuç almak mümkündür. Bunu ücretsiz olarak sunmuş olan web alanlarını kullanmak sizin için mantıklı olacaktır. İlgili yere erişimin sağlanmasının ardından büyük ve geniş bir biçimde tasarlanmış olan bölüme hemen sitenin adresini girin. Hiçbir şekilde ek almamasına dikkat edin. Örneğin; www.google.com olarak yazılması gerekmektedir.

Domain otoritesi hesaplaması çerçevesinde özel bir biçimde tasarlanmış olan butona basılmasının ardından size rakamlar verilecektir. Bu işlem genellikle çok uzun sürmez ve zaman almaz. Sadece birkaç saniye yeterli olacaktır. Bu sayede sonuç alınır. En üst limit 100 olarak kabul edilmektedir. Bunu sağlamış olan bir site her anlamda sorunsuz ve mükemmeldir.

Domain Otoritesi Seviyeleri Nasıldır?

  • Domain otoritesi seviyeleri rakamlarla ifade edilmiştir. Aynı zamanda belli aralıklar söz konusudur. Buna göre bir değerlendirme yapılmaktadır. Değer 0 ile 10 arasında olduğu zaman böyle bir site için en kötü ibaresi kullanılmaktadır. Değeri düşük olmasından dolayı çok fazla trafik almaz. İşte bu yüzden birtakım iyileştirmelerin yapılması gerekmektedir.
  • 10 ile 30 arasındaki bir değere sahip olan siteler için ise kötü denilmektedir. Genellikle yeni kurulmuş, henüz içeriğin tam olarak oturtulmadığı sitelerde böyle bir puan çok sık karşımıza çıkmaktadır.
  • İdeal olabilecek olan değer aralığında ise minimum 30 maksimum 40 rakamları söz konusudur. Yani bu aralıkta olan bir web sayfası için nispeten kabul edilebilir tanımlamasını yapmak mümkündür. Bu rakamın yükseltilebilmesi için bazı işlemlerin gerçekleştirilmesi çok önemlidir.
  • 40 ile 50 arası ise ortalama bir web sitesi demektir. Genellikle piyasadaki sitelerin çok büyük bir kısmı bu sınıflandırma içinde yapılmaktadır.
  • İyi olarak Moz tarafından tanımlanmış olan sayfalarda ise puanlama 50'den başlar ve 60'a kadar devam eder.
  • Mükemmel siteler, birçok farklı parametreye göre başarılı bir biçimde tasarlanmış olan sayfalardır. Bunlarda en az 60 en çok ise 90 puan gibi bir değerin ortaya çıktığını görmekteyiz.
  • Sadece belli başlı sitelerde ise değer, 90 ile 100 arasında farklılık göstermektedir. Zaten 100 en üst seviyeyi tanımlayabilmek için kabul edilmiş olan bir sayıdır. Buna ulaşılması durumunda sitenin hem içeriğinin hem de Seo çalışmalarının tamamen kusursuz olduğunu anlayabilmekteyiz.

Domain Sıralaması Skoru Hesaplama

Domain otoritesi hesaplamalarında sıralamanın çok büyük bir önemi vardır. Bu noktada şunlar baz alınmaktadır;

  • Bağlantıyı gerçekleştirmiş olan domainlerin yetkisine bakmak gerekmektedir.
  • Domainlerin hedef olarak belirlenmiş olan web sayasına kaç tane kendisine has bağlantı kurduğu çok büyük bir öneme sahiptir.
  • Aynı zamanda kodlama sihri ve biraz matematik bilgisi kullanarak, ham olarak tanımlanmış Dr skorlarını hesaplamak gerekmektedir.

Domain Otoritesi Yükseltme Nasıl Olur?

Domain otoritesi yükseltme işlemlerinde birden çok kriter öne çıkar. Bunların başarılı bir biçimde uygulanması gerekmektedir. Tamamen SEO uyumlu olan web sayfalarının değerinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Başlıkların doğru yerlerde kullanılması, bunların kaç punto olacağı gibi farklı birçok kural mevcuttur. Açıklama ve tanımlar, doğru bir biçimde yazılmalıdır. Site içeriğindeki bilgilerin tümünün, giriş yapmış bir kullanıcı için fayda içermesi bir diğer önemli kriterdir. Kaliteli, aynı zamanda kullanıcı dostu olarak tanımlanmış olan içerikler sayesinde değer yükseltilmesi çok zor bir işlem olmayacaktır.

Sosyal medyanın gücünü hiçbir şekilde unutmayın. Moz hesaplamalarında bu kriter her daim göz önünde bulundurulur. Etkinliklerinizi sadece web sayfanızla sınırlı tutmayın. Aynı zamanda Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlarda üzerinden değişik etkinlikler düzenlemeye büyük bir önem göstermelisiniz. Hız, Moz çerçevesinde belirlenmiş olan değerin arttırılması için gerekli olan bir parametredir. Tüm backlinkler kaliteli olmak zorundadır. Bunları başarılı bir biçimde tamamlamanız durumunda, sitenizin değeri de yükselmiş olacaktır.

Domain Otoritesi Sorgulama İşlemlerini Hemen Yapın

Domain otoritesi sorgulama işlemleri, hızlı ve sorunsuz bir biçimde dapasorgulama.com sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Bunun için erişimi sağladıktan sonra ilgili alanı kullanmanız gerekiyor. Toplamda aynı anda 10 değişik site üzerinde işlem gerçekleştirmek mümkündür. Doğru bir biçimde linki yazın ve bir kere sorgulama butonuna dokunun. Bunun ardından farklı birçok bilgiyi alabilirsiniz. Böylelikle değerin ne olduğunu anlayabilirsiniz.