DA Değeri Nasıl Yükseltilir ?

İnternet sitelerinin değerinin ölçülmesi son derece önemli bir işlemdir. Bundan uzun yıllar önce mevcut işlem için Pegarenk değeri kullanılmaktaydı. Fakat Google tarafından buna bir son verildi. Artık Moz firmasının başarılı bir biçimde, farklı algoritma üzerinden verdiği Da ve Pa hesaplamalarını baz almak gerekiyor. Domain Authority olarak bilinen DA değeri yükseltme işlemleri, farklı kriterler ve kurallara göre başarılı bir biçimde gerçekleştirilir.

DA Değeri Nedir?

DA değeri, Moz şirketinin belirlemiş olduğu ve ilk defa onun tarafından gündeme getirilmiş olan önemli bir kavramdır. Domain otoritesinin ne kadar değerli olduğunun sayısal veriler üzerinden gösterilmesi büyük bir öneme sahiptir. Da; sitenin sahip olduğu güç ve imajdır. Birden çok bilgiyi kapsar. Bunların arasında alan adının yaşı, niteliği, isminin ne kadar çok geçtiği gibi farklı kavramlar vardır. Bunun sonrasında ortaya çıkan puanlar; sıralamayı belirlerken aynı zamanda sitenizin ne kadar iyi ya da kötü olduğunu da başarılı bir biçimde ortaya koyabilmektedir.

DA Değeri Puan Sıralaması Nasıldır?

DA değeri puan sıralaması şu şekildedir;

  • Alan kurumu sonrasında ortaya çıkmış olan 0 ile 10 arasında olduğu vakit bunun anlamı en kötüdür.
  • 10'dan başlayan ve 30'a kadar sürenlerde ise kötü kavramı kabul edilmektedir. Yani değer çok iyi değildir.
  • 30 ve 40 arası kabul edilebilir demektir.
  • DA değeri 40'dan başlayan ve en fazla 50 olan siteler için ortalama tabiri kullanılmaktadır.
  • 50 ve 60, sitenin iyi olduğunu ifade etmektedir.
  • 60 ve 90 arası mükemmeldir.
  • Son olarak 90'dan başlayan ve 100'e kadar devam eden rakamlardan bahsetmek lazım. Böyle bir web sayfası her anlamda muhteşem olarak kabul edilmektedir.

DA Değeri Domain Süresi ile Nasıl Arttırılır?

DA a değeri arttırabilmenin birden çok yolu söz konusudur. Bunların başında Domain adının uzatılması gelmektedir. Genellikle birçok kişi, sahip olduğu web sayfanın adını uzatırken bunu 1 yıl üstünden yapmaktadır. Hatta sürenin dolmasına çok kısa bir süre kala ilgili işlem gerçekleştirilmektedir. Bu durum bazıları için çok önemli olmayan bir ayrıntı gibi görünse de, aslında işin aslı öyle değildir. Çünkü 1 yıllık bir uzatma, Moz aritmetiğine ve değerlendirilmesine göre olumsuz bir şeydir. Yani sitenin maksimum 1 sene daha açık kalacağı imajını uyandırmaktadır. İşte bunun önüne geçebilmek için mutlaka minimum 3 ya da 4 sene üzerinden uzatma işlemini yapmak daha mantıklıdır. Bu sayede sistem, sitenin kısa süreli bir plan ya da proje dahilinde hayata geçirilmediği sonucuna varmaktadır. Uzun yıllar daha devam edeceğini ortaya koyar. İşte bu, değerin yükseltilmesinde büyük bir öneme sahiptir.

İç Linkleme ile DA Değeri Nasıl Arttırılır?

DA değeri arttırmanın bir diğer yolu ise iç linkleme yapmaktır. Yani bir bağlantının oluşturulması şarttır. Ancak bunu belli kriterler çerçevesinde gerçekleştirmeniz çok büyük bir öneme sahiptir. Verilecek olan linkin direk konuyla alakalı olması gerekiyor. Aynı zamanda tüm bilgilerin fayda sağlaması ve boş içeriklerden oluşmaması büyük bir önem arz eder. Okuyucunun en doğru şekilde yönlendirilmesi, sitenin domain değerini yükseltme konusunda avantaj sağlayacaktır. Kaliteli, başarılı, arama motorları sıralamasında genellikle üstlerde çıkan sitelerden iç link vermeniz gerektiğini hiçbir şekilde unutmayın ve buna göre işlemlerinizi gerçekleştirin.

Sosyal Medya ile DA Değeri Nasıl Yükseltilir?

DA değeri yükseltmenin bir diğer yolu ise sosyal medyanın kullanılmasıdır. Artık günümüzde milyonlarca kişi, zamanlarının çok büyük bir kısmını değişik sosyal medya sitelerinde geçiriyorlar. Twitter bunlardan birisi. Facebook ve Instagram gibi alanları da unutmamak lazım. Bundan dolayı mutlaka sitenin haricinde, adı geçen bu sosyal medya sayfalarından hesap açmak gerekmektedir. İlgili hesabın siteyle olan bağlantısının sağlanması büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanı sıra her daim etkinliklerinizin site ile sınırlı olmamasına dikkat edin. Zaman zaman hatta çok sık aralıklarla sosyal medya sayfalarından da bunu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu sayede değeri yükseltmek çok da zor bir işlem olmayacaktır.

Seo Uyumunun DA Değeri Üzerindeki Etkisi Nedir?

DA değeri yükseltme işlemlerinde kullanılabilecek olan bir diğer yöntem ise yapılacak olan SEO çalışmasıdır. Aslında bunun bir zorunluluk olduğunu ifade etmek gerekiyor. Çünkü birçok web sayfasının hizmet vermesinin temel nedenlerinden birisi para kazanmaktır. Bunu sağlayabilmek ise arama motoruyla gerçekleştirilmiş olan aramalarda en üst sırada yer almaktan geçmektedir. İşte bunu Seo ile sağlamak mümkündür. Bu işlem doğal olarak sitenin da değerini de arttırmaktadır.

İlk olarak bir sitemap oluşturulmalıdır. Buna site haritası adı verilmektedir. Bunun ardından başlık etiketlerini en doğru şekilde kullanmanız şarttır. Çünkü bunlar, sitenin daha çok trafik almasını sağlayan şeylerdir. Meta başlıklarının çarpıcı olması, aynı şekilde meta açıklamalarının düzgün bir biçimde gerçekleştirilmesi, değeri yükselten parametreler içindedir. Tüm bunların yanı sıra siteye mutlaka görsel şeyler eklenmelidir. Hatta bunu video üzerinden yapmayı da unutmamak lazım. Bu açıdan bakıldığında aslında değerin yükseltilmesinin çok da zor olmadığını anlamaktayız. Önemli olan şey ise işlemleri hem doğru bir biçimde hem de sabırla gerçekleştirmektir.

DA Değeri Yükseltmek İçin Yapılacak Diğer Şeyler Nelerdir?

Kullanıcı dostu içerik üretmek ve bunları sayfanıza eklemek size kesinlikle yardımcı olacaktır. Bu, sadece Google için değil aynı zamanda Moz platformu için de yapılması mutlaka şart olan bir işlemdir. Özellikle kopya olarak bilinen içerikten kaçınmak gerekmektedir. Tamamen özgün olan bilgilere ve makalelere yer verin. Cümlelerin tümü anlaşılır olmalıdır. Böylelikle herhangi bir konu hakkında en iyi ve en güncel olan bilgiye erişim sağlamak isteyen kişiler, beklentilerini karşılayan bir içerik sayesinde bunu yapmış olacaktır. Moz, değerlendirmelerinde her daim bunu göz önünde bulundurur. Bu sayede da değeri de artmış olacaktır.

Web sitesinin hızı her zaman çok iyi olmak zorundadır. Siteye erişim sağlayan bir kişi, birkaç saniye içinde yüklenmiş olan bir sayfada kalmaya devam eder. Ancak bunun tam tersi durumlarda o kişi sitenin yüklenmesini beklemez ve çıkar. Girdi ve çıktılar, bu noktada önem arz eder. Bu yüzden çok hızlı bir web alanı sayesinde sitenin değerinin yükseltilmesi çok zor olmayacaktır.

Backlinkler her zaman bir site için önemlidir. İçerik oluştururken yazılmış olan bu backlinklerin kontrolünü sağlayın. Aralarında kalitesiz sitelere yönlendirme yapanlar söz konusu ise bunlardan kurtulmak sizin için avantaj anlamına gelecektir.

DA Değeri Sorgulama İşlemlerini Hemen Yapın

Parasız ve sorunsuz bir şekilde sayfanızın da değeri konusunda bilgi almak çok kolay. Hem başarılı ara yüzü hem de ücretsiz olan işlemleri sayesinde dapasorgulama.com sitesini bunun için kullanabilirsiniz. En çok 10 sitenin aynı anada değerini öğrenmek zaman alan bir işlem değil. Bunun için hazırlanmış olan özel bir bölüm söz konusudur. Buraya siteyi yazın ve ardından sorgula butonu üzerinden sonuç alın. Alexa Rank sorgulama işlemleri de gerçekleştirilir.