DA ve PA Ne zaman Güncelleniyor ?

Arama motorları üzerinden web sitelerine erişim sağlamak, aynı zamanda birtakım Seo çalışmalarını da beraberinde getirmektedir. Her daim üst sıralarda bulunmanın birden çok yolu var. Bunun sonucunda DA ve PA değerleri öne çıkıyor. Sayfa ve domain otoritesi olarak tanımlanan bu iki kavram, ölçüm sistemi olarak biliniyor. Yani arama sonuçları içinde ne kadar güçlü olduğunu göstermekte. Bunun güncellenmesine dair merak edilen her konu yazımızda.

DA ve Pa Güncellemesi Nedir ?

DA ve PA güncellemesi belli aralıklarla yapılan bir işlemdir. Güncelleme, Moz tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Yani yeni bir yazılımın devreye girmesi ve bunun ardından hesaplama işlemlerinin ona göre gerçekleştirilmesi demektir. Kullanıcılar ve web sitesi sahipleri tarafından çok sık aralıklarla takip edilmek zorundadır. DA ve PA güncellemesinin ardından yapılacak olan hesaplamaların değişmesi gibi bir durum söz konusu olabilmektedir.

DA ve PA Güncellemesi Ne Zaman Olur ?

DA ve PA güncellemesi her daim olan bir işlem değildir. Hatta bu noktada sabit bir tarih ve saat vermek doğru olmayacaktır. Sitelerin sahip olduğu özelliklere göre, belli zaman aralıklarında ortaya çıkmaktadır. Bunun için verilmiş olan örneklerden yola çıkmak ve ona göre bir kanıya varmak gerekmektedir. Anlık güncelleme diye bir şey söz konusu değildir. Sürekli yapılacak olan yenilenme, belli sorunları da beraberinde getirecektir. Algoritma, kombinasyon ve hesapların değişiklik göstermesi bunların başında gelmektedir. Günlük olarak da böyle bir işlem yoktur. Bir ortama aldığımız zaman 14 gün diyebiliriz. Fakat bu da net değildir. Çünkü güncellemelerin ortaya çıkmasında farklı parametreler göz önünde bulundurulur.

DA ve Pa Güncelleme Zamanı Neye Göre Belirlenir?

DA ve PA güncellemesi, farklı parametreler göz önünde bulundurularak yapılan bir işlem olsa da, temel kriter sitenin ne kadar iyi olduğuyla alakalıdır. Bunu yine bir örnek ile açıklamak en doğrusu olacaktır. Eğer satın alınmış, içeriği tamamlanmış, belirtilmiş olan kurallara uyum sağlamış bir web sitesi söz konusu ise daha kısa sürede güncellemenin olması hiç de şaşırtıcı değildir.

Domain iyi ise yapılmış olan hesaplama ve değerlendirmelerin ardından bu sıfata sahip olduysa, site için yapılacak güncellemeler sadece 1 haftada olabilmektedir. Ancak dediğimiz gibi bunun için sitenin tüm kurallara ve belirlenmiş olan kriterlere tam bir uyum sağlaması şarttır. Bu sayede erken güncelleme gelebilmektedir. Bazı web alanlarında ise 2 hafta, 3 hafta hatta 50 gün sürebilmektedir. Yani temel olarak sitenin ne kadar kaliteli olduğuyla alakalı bir durumdur.

Hangi Değer Daha Önce Güncellenir?

DA ve PA güncellemesi konusunda örnekler üzerinden hareket edecek olursa, bu iki değerin aynı anda güncellenmediğini de belirtmek gerekiyor. Genellikle pa güncellemesi daha erken olmaktadır. Hatta bunun çok sık aralıklarla gerçekleştiğini görmekteyiz. Fakat Da biraz daha geçtir. Nedeni ise açıktır ve şöyledir;

  • PA değerinin hesaplanması sırasında çok daha az kriter söz konusudur.
  • Bunlar sayfaya özgü olmasından dolayı işlemler uzun bir zaman almaz.
  • Ana sayfa üzerinden gerçekleştirilmiş olan birtakım hesaplamalar mevcuttur.
  • Moz, çok uzun sürmeyecek şekilde bunları tamamlar.
  • Bundan dolayı güncelleştirme süresi daha kısa olmaktadır. Zaten piyasadaki web sitelerine baktığımızda bunu rahatlıkla görebilmekteyiz.
  • DA değeri ise domain ile alakalıdır. Yani sadece web sitesiyle sınırlı olan bir kavram değildir.
  • Bu yüzden işin içine onlarca farklı değişken girebilmektedir. Minimum 40 farklı parametre ölçülür. Bunların tümüne dair ayrıntılı analizler ve hesaplamalar vardır.
  • İşte tüm bunların sonucunda güncellemenin gelmesi de biraz zaman almaktadır.

DA değerinin bir ay boyunca sabit bir biçimde kalması çok beklenen bir durumdur. Çünkü işlem süresi çok uzun olabilmektedir. Hesaplamalar ayrıntılı ve değişkenler de fazladır. Böylelikle geç güncelleme gelebilmektedir. Sadece ülkemize has değildir. Bu sistemi kullanan tüm ülkelerde ve internet sitelerinde görülmektedir.

Daha Hızlı Güncelleme İçin Neler Yapılmalıdır?

DA ve PA güncellemesi çerçevesinde özellikle Da değerinin geç güncellemesi gibi bir durum söz konusu olduğunda, daha farklı bir bağlantı kurma performansının ortaya çıkması her daim mantıklıdır. Buna göre şunları sırasıyla yapmak gerekiyor;

  • Herhangi bir bağlantı alanının güven ya da itibari konusunda nerelerden bağlantı kazandığınız çok büyük bir öneme sahiptir. Forbes, Time, Business Insider gibi kaliteli ve dünyaca ünlü olan sitelerden yapılmış olan bağlantılar size büyük bir avantaj sağlar. Bu siteler ve şirketler, sadece büyük olmalarından dolayı örneğimiz içinde geçmektedir. Bu noktada sizin yapacağınız şey, içeriğinize göre bir karar vermektir.
  • Edinilmiş olan bağlantılar üzerinden gerçekleştirilmiş her türlü yönlendirme, sitenizin daha iyi bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bu bağlantılar, en temel değer yükseltme opsiyonları içinde yer alırken, aynı zamanda güncellemelerin hızlı bir biçimde yapılmasını da sağlamaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılmış olan ve sizin sahip olduğunuz siteye yönelik bir biçimde gerçekleştirilen trafikleri almak önem arz eder. Bundan daha önemlisi ise trafiğin gerçekten olup olmadığını kontrol etmektir. Çünkü bazen, tüm işlemlere rağmen, birtakım sorunlardan dolayı site trafiği kesilebilmektedir. Bu durum doğal olarak güncellemeleri de olumsuz yönde etkileyebilme potansiyeline sahiptir.
  • DA ve PA güncellemesi çerçevesinde hem değerlendirmeniz hem de kontrol etmeniz gereken bir diğer şey ise yönlendirme trafiği sonrasında ortaya çıkmış olan kullanıcı deneyimlerinin ölçülmesidir. Siteye yapılmış olan bir yönlendirmenin ardından birçok kişi sayfanıza erişim sağlar. Fakat bu ne kadar verimli ise hem da değeri yükselir hem de güncelleme daha sık aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı sitede online olan bir kişinin ne kadar süreli olarak orada kaldığını öğrenmeniz gerekiyor. Aynı zamanda dönüştürme işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği de büyük bir öneme sahiptir. Tüm bunların yanı sıra eğer sitenizden e-ticaret yapıyorsanız, satın almanın tamamlanması da sizin için artı değeri bir avantajdır. Bu noktada genel olarak siteye girenlerin ne tür bir eylem yapmalarını istemeniz, buna göre farklı önlemler almanız, güncelleştirme konusunda herhangi bir sorunun ortaya çıkmasını engelleyecektir.
  • DA ve PA güncellemesi ile alakalı olarak tüm bu bilgilerin başarılı bir biçimde değerlendirmesi ve uygulanması size avantaj olarak dönecektir. Hepsinin tamamlanmasının ardından yapılacak olan şey ise sorgulamayı gerçekleştirmektir. Böylelikle hem da hem de pa konusunda en son güncellemenin olup olmadığını çok rahat bir biçimde görebilmeniz mümkündür.

DA ve PA Sorgula

DA ve PA sorgulama işlemleri son derece büyük bir öneme sahiptir. Bunun sonrasında ortaya çıkacak olan rakamlar, sahip olunan web sitesinin gücünü gösterecektir. Dapasorgula.com sitesinden mevcut işlemi en kısa zaman dilimi içinde gerçekleştirin. Sizin ya da başka bir web alanının değerini öğrenin. Bunu sağlarken hiçbir şekilde para ödemesi yapmanıza gerek yok. Sürecin çok hızlı olması ise büyük bir avantaj demektir.