DA ve PA Değerleri Nasıl Yükselir?

Domain Otoritesi Ne Demek (DA)?

Domain Authority kelimelerinin kısaltmalarından oluşan DA, alan adınızın gücünü ve imajını yansıtır. Alan adınızın kaç yıldır yayında olduğuna, dış kaynaklarda adınızın ne kadar geçtiğine ve alan adının kalitesinin ve uzunluğunun ne kadar olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösteren bir puandır.

DA Nasıl Yükseltilir?

Güvenilir bir iç bağlantı yapısı ile web sitenizin yüksek kaliteli içeriğe sahip olması gerekir. Hem harici kaynağın otoritesinden hem de bağlantının alaka düzeyinden, birçok yüksek kaliteli geri bağlantı yani backlink elde etmeye çalışmalısınız. Web sitenize yöneltilmiş hataları ve alakasız bağlantıları silmelisiniz. Bunları yaptığınızda sitenizin DA değeri yükselecektir.

Page Authority (PA) Ne Demek?

Page Authority kelimelerinin kısaltmalarından oluşan PA, web sitesi etki alanı altındaki sayfanın gücünü ifade eder. Web sitesi alanının ve alt sayfalarının gücü farklı olabilir. Sayfa ayrı ayrı incelenmeli ve SEO standartları dikkate alınarak sayfanın değeri artırılmalıdır. Bu noktada, SEO'yu doğrudan etkileyen bir standartla karşılaşırız o da spam skorudur.

PA Nasıl Yükselir?

Sayfanız orijinal ve değeri yüksek olmalıdır. Bu da kullanıcılarınızın memnuniyetiyle doğru orantılı olacaktır. PA değerinizi yükseltebilmek için sayfanızın tamamen işlevsel olduğundan ve SEO için optimize edildiğinden emin olun. Özellikle dahili bağlantı yapılandırması çok önemlidir. Bu nedenle, sitenin iç bağlantı yapılandırmasını uygun şekilde düzemelisiniz. Dış kaynak kullanım yetkisi veya bağlantı uygunluğu için çok sayıda yüksek kaliteli gelen bağlantı edinmelisiniz. Zayıf bağlantıları ve web sitenize olan alakasız bağlantıları reddetmelisiniz. Bu maddelere dikkat ettiğinizde PA değeriniz yükselecektir.

DA ve PA Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Alan adı ve sayfa otorite puanlarınızı artırmayı başarırsanız doğru yolda olduğunuzdan emin olabilir ve buradaki puanlara göre izlemeniz gereken yolu belirleyebilirsiniz. Web sitenizin DA ve PA değerlerini sorgulamanız için websitemiz ücretsiz olarak sorgulanabilmektedir. Bu değerleri sorgulamak için web sitemizde hızlı ve ücretsiz bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Verilen DA ve PA sorgulama hizmetine ek spam skoru analizi ve backlink, alexa sıralaması gibi temelde DA ve PA sorgulaması yapabilmeniz için BURAYA tıklayabilirsiniz.