Mozrank ve MozTrust Nedir?

Mozrank ve moztrust, arama motoru optimizasyonu olarak bilinen Seo konusunda farklı algoritmalar sunan özel kavramlardır. Moz işletmesine aittir. Bu iki kelimenin değişik anlamları mevcuttur. Bazıları tarafından karıştırılmış olsalar da, temelde aynı şeyler değillerdir. Bunların tam olarak ne olduğunu yazımızda sizler için açıkladık.

Mozrank Nedir ?

Mozrank ve moztrust, son dönemde en çok kullanılan kavramların başında geliyor. Mozrank, siteye dair bağlantıların ne kadar popüler olduğunu ölçebilmek için kullanılan bir araç olarak dikkat çekmekte.

Bu noktada aslında daha önce Google tarafından tercih edilmiş olan PageRank gibi çalışıyor. PageRank yerine kullanılmasından dolayı özellikle site sahipleri için hem hızlı hem de başarılı bir biçimde sonuç alınmasını sağladığı için çok sık başvurulan bir yöntemdir.

Mozrank Değerleri Nelerdir ?

Mozrank ve moztrust arasında dikkat çeken Mozrank, belli bir ölçek üzerinden hareket etmektedir. Baz alınan sayı aralığı ise 0 ile 10 arasında farklılık göstermektedir.

0, en düşük olan değeri ifade etmektedir. 10 ise en yüksektir. Yüksek olması elbette olumlu bir durumdur. Çünkü bu sayede bağlantı değeri de ortaya çıkmış olacaktır. Genel manada web sitenize ne kadar fazla geri bağlantı olursa, Mozrank da fazla olacaktır.

Mozrank, logaritmik olarak tanımlanmış bir ölçek içinde hesaplama işlemlerini en kısa zaman dilimi içinde yapmaktadır.

Diyelim ki bu hesaplama sonrasında karşımıza 3 rakamı çıktı. Bunu 4 olarak yükseltebilmek için gerekli tüm iyileştirmeleri sağlayabilmeniz, daha yüksek bir değere göre kolaydır. Yani 3, yapılacak olan işlemlerden sonra kısa bir zaman dilimi içinde 4 olabilir. Fakat 8 değerini 9'a taşımak vakit alır. Çünkü başta da bahsettiğimiz gibi logaritmik bir ölçek söz konusudur. Genellikle internet sitelerinde bunun 3 olduğunu görmekteyiz. Elbette bu her site için geçerli değildir. Dünya çapında bilinen, artık tüm internet kullanıcılarının ezberlemiş olduğu bir web sayfasında daha yüksek puanlar doğal olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu geliştirebilmek için hem yarı popüler özelliğe sahip olan sitelerden bağlantı alarak yapabilirsiniz. Aynı şekilde çok daha popüler olan sayfaların kullanımı da mümkündür. Mozrank, geri bağlantıların sayısıyla daha çok ilgilenmektedir.

Moztrust Nedir ?

Mozrank ve moztrust çerçevesinde moztrust, daha farklı bir şeyi ifade etmektedir. Yukarıda da açık bir biçimde ifade ettiğimiz gibi mozrank, bağlantının adediyle alakalıdır. Moztrust ise bunların ne kadar güvenilir olduğuyla ilgilenmesinden dolayı değişik bir işleve sahiptir. Küresel ölçekte bir bağlantı puanı olarak bu kavramı tanımlamak son derece doğru olacaktır. Bağlantıların hacmiyle ilgilenmez. Ne kadar iyi ve güvenilir olduğu, onun uzmanlık alanı içinde yer almaktadır. Ölçümlerdeki referans aralığı ise aynıdır. Yani 0'dan başlar ve 10 ile sona erer. Araştırma, devlet siteleri, eğitim içeriklerinin olduğu web alanlarından alınmış olan puanların daha güvenilir olduğunu kabul etmek lazım. İşte bunların tümü puanın yüksek olmasını sağlamaktadır.

Moztrust Nasıl Arttırılır ?

Mozrank ve moztrust kavramlarının içinde güvenilir bağlantıların neler olduğunu belirleyen ve bunun ardından puan veren kritere moztrust denilmektedir. İşte bunu yukarı çekerek arttırmak için şunları yapmak gerekiyor;

  • Bağlantı linklerini sahibi olduğunuz site için alırken bunun ne kadar iyi olduğuna mutlaka çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Sorunsuz bağlantı metinleri üzerinden linklerin elde edilmesi sitenin puanının yüksek olmasını sağlayacaktır. Birçok kişi mevcut bağlantıları aldıktan sonra bunları genellikle ana sayfa merkezli olarak kullanmakta. Bu durumdan kaçınması gerekiyor. Fazla önem verilmeyen alt sayfaların daha değerli olması ve yükselmesi de unutulmamalıdır.
  • Mozrank ve moztrust puanlarının yükseltilmesinde özellikle moztrust için tercih edilmesi gereken bir diğer yöntem ise güvenilir ve aynı zamanda hacklink olmayan özelliklere sahip bağlantıların elde edilmesidir. Bunları sağlayan çok sayıda web alanı söz konusudur. Mevcut siteler üzerinden alınacak olan linkler, hem site güvenliğini sağlar hem de puanın yükselmesine yardımcı olur.
  • Kök etki alanı, sitenin merkezini ifade eden bir kavramdır. Bundan dolayı alınacak olan linklerde ilgili kısmın referans olarak kabul edilmesi son derece önemlidir.

Moztrust Ölçümü Nasıl Yapılır ?

Mozrank ve moztrust ölçümü son derece hızlı, kolay ve güvenilir bir biçimde yapılabilmektedir. Bunun için MozBar adı verilen ve hem Firefox hem de Chrome tarayıcılarında kullanılabilen özel bir eklentinin tercih edilmesi mümkündür. Mozrank ve moztrust dışında kalmış olan daha farklı değerlere dair bilgi alabilme şansınız her daim vardır. Bu noktada puan aralığını bilmek gerekiyor. 1 ile 10 arası olarak tanımlanmış olan bir sayı aralığı dikkat çeker. Genellikle bir sitenin 7 ya da bundan daha yukarı olacak şekilde rakam elde etmesi çok da kolay değildir. Buna ancak, global anlamda popüler siteler erişebilmektedir.

Mozrank ve Moztrust'ın Seo İçin Önemi Nedir ?

Mozrank ve moztrust kavramları Seo için son derece büyük bir anlama gelmektedir. Hem güvenli hem de bağlantı sayısının çok olması gibi iki farklı parametre söz konusudur. Bunların ifade etmek için Mozrank ve moztrust kullanılır. Nasıl hareket edileceğini bilmek önem arz eder. Buna göre kötü ya da iyi bir puan olmadığını bilmek şart. Her ne kadar 10 en iyisi, 0 ise en kötüyü ifade etmiş olsa da, bu puanların sınırlanmasına neden olan değişkenler mevcuttur. Web sayfasının kaç yıldan beri piyasada aktif bir biçimde hizmet verdiği bunların başında gelir. Uzun senelerdir var olan, içeriğini her daim güncelleyen ve de kopya içermeyen sayfaların daha büyük bir avantaja sahip olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra hedef kitlenin boyutu da önemlidir.

Mozrank ve moztrust, en popüler arama motorları olarak bilinen Google ve Yahoo gibi markalarının geliştirmiş olduğu algoritmalar üzerinden hareket etmektedir.

Bundan dolayı PageRank ile büyük benzerlikler dikkat çekmektedir. Böylelikle mevcut kavramlar sayesinde, iki farklı avantajı yakalamış olacaksınız. Bunlardan birisi hangi içeriğin daha iyi bir biçimde sıralanacağı konusunda verilen bilgidir. Diğeri ise başarıyı sağlayabilmek adına gerçekleştirilecek olan optimizasyonun hemen belirlenebilmesidir. Zaten bir web sayfasını popüler yapan temel dayanak noktaları bunlardır. İşte bu sayede Moz tarafından belirlenmiş ölçütlerin kullanılması, SEO alanında sorunsuz bir sürecin tamamlanmasını sağlamaktadır.

İçeriğe dair çok yeni kavramların ve aynı zamanda iç görülerin tespit edilmesi, bu sayede kolaydır. Böylelikle farklı şeylerin öğrenilmesinin önü rahatlıkla açılabilmektedir. Bunun sonucunda; içeriğin daha düşük olan puanlarla optimize edilmesi çerçevesinde hangi tedbirlerin alınması gerektiğini görebiliriz.

Dapasorgula.com Üzerinden İşlem Yapmak Bedava

Sahip olduğunuz ilgili web alanının hem DA hem de PA değerlerini öğrenmek oldukça kolay. İlgili web sitesine erişim sağladıktan sonra buna özel tasarlanmış olan alanı kullanın. Hızlı ve ücretsiz olması çok büyük bir avantaj demek. Web sitesinin ismini yazın ve sorgula butonuna bir kere tıklayın. Merak ettiğiniz tüm sayısal değerler en kısa süre içinde listelenmiş olacaktır.