SEO'nun Alan Adı Üzerinde Etkisi Var mı?

Alan Adı nedir?

Alan adı aslında web sitenizin adı ve İnternet kullanıcılarının web sitenizi ziyaret edebilecekleri adrestir. Alan adı, harflerin ve sayıların bir kombinasyonu olabilir. Alan adı uzantısı, adın sonunda çeşitli eklere (.com, .net, com.tr gibi) verilen addır. Bir alan adını kullanmadan önce, bir kişi veya şirket adına kaydettirmelisiniz. Birçok firmadan alan adı tescil edebilirsiniz. Şu anda, kayıt ücreti yıllık 8 USD ile 15 USD arasında değişmekte olup, ihtiyaçlarınıza göre kayıt 1 ila 10 yıl arasında gerçekleştirilebilir.

Alan adı uzantısı önemli mi?

Kullandığınız alan adı ve uzantısı (.com, .net, .com.tr, .ws, .tc vb.) web sitesi projesinin ilk adımıdır ve gelecekteki kimliğiniz ve adresiniz de alan adınız olacaktır. Genelde kişisel bir tercih olsa da kişilikten kurtulmanın ve stratejik harekete geçmenin doğru yolu budur. Çünkü doğru alan adı size çok şey kazandırabilir. Alan adının değiştirilmesi ileride sorun olacağından başlangıçta her ayrıntıyı düşünmeye değer.

SEO ve Alan Adı İlişkisi

Google, web sitesi ziyaretlerini ve tekrarlanmayan orijinal içeriği dikkate alacaktır. Google arama motorunda üst sıralarda yer almak isteyen ve her zaman ana sayfada bulunan şirketler profesyonel SEO hizmetlerine ihtiyaç duyar. Ayrıca Google, ziyaretçinin siteye erişim süresini de hesaba katar.

Birçok kişi, alan adına arama terimlerinin de dahil edilmesinin SEO için iyi olacağını düşünüyor. Bu konuda da haklılar, çünkü daha önce doğruydu. Ancak SEO açısından baktığımızda artık çok etkili olmadığını gördük. Kullandığınız adla örtüşen bir web sitesi daha önemli bir faktördür. Doğal arama sıralamasında eskisi kadar etkili olmasa da alan adında arama terimlerinin varlığı marka bilinirliğinde daha büyük bir etkiye sahip, yani İnternet kullanıcıları tarafından kabul görmüştür. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmada, arama teriminin alan adının ilk kelimesi olduğu ve kullanıcılar için daha etkili olduğu görülmüştür.

En iyi domain sitesi nedir?

Bir web sitesi oluşturmak ve yayınlamak pahalı bir iştir. Yalnızca geliştirme için değil, aynı zamanda web barındırma ve etki alanı kaydı için de ödeme yapmalısınız. Para biriktirmenin bir yolu, ucuz alan adları satın almaktır. Elbette bütçenize ve ihtiyaçlarınıza hangi sicil memurunun uygun olduğunu bilmek için, onun olumlu hizmet ve dezavantajlarından bazılarını gözden geçirerek karar vermelisiniz. Belki bazı kayıt siteleri diğerlerinden daha pahalıdır, ancak ücretsiz gizlilik koruması gibi faydalı hizmetler sunabilirler. En yüksek faydayı sağlayabilmeniz için alan adları, web barındırma, e-posta, SSL sertifikaları, web tasarımı ve çevrimiçi pazarlama hizmetlerinde uzmanlaşmış bir şirket seçmelisiniz.