Jenerik Kelimesinin Türkçe Karşılığı Nedir?
Jenerik kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş, Générique kelimesine karşılık gelen, sinema ve televizyonda kullanılan ve tanıtma yazısı anlamına gelen bir kelimedir. Jenerik domainler kullanıcılara web sitesi içeriği hakkında ön fikir verdiği için site içeriğini en net ve en iyi tanımlayan domainlere jenerik domain ismi verilir. Fiyatı oldukça yüksek olan jenerik domainler, site sahibinin ve markanın itibarını artırmakla kalmayıp, kullanıcıları çekmekte de büyük bir rol oynamaktadır.
Jenerik Domain (Alan Adı) Nedir?
Jenerik domain yani alan adları genelde tek ve yalın bir kelime içeren alan adlarıdır. Hiçbir takı almamış saf ve yalın tek kelime içeren domainler müşteri için net bir fikir sağlar ve akılda kalıcı olması ve anlaşılırlığı sebebiyle jenerik domain ve jenerik alan adı olarak kabul edilir. Bu tür domainlerin yatırımcılar tarafından çok talep görmesi aynı zamanda marka değerinin artması hem maddi hem manevi getiri sağlamaktadır.
Satılık Jenerik Domain Nasıl Bulunur?
Satılık jenerik domainlerin yani alan adlarının ilana çıktığı bazı siteler vardır. Bu sitelerde almak istediğiniz alan adının fiyatına, yaşına, kelime sayısına gibi bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Google arama motoruna satılık jenerik domainleri yazıp arattığınızda karşılaşacağınız siteler size bu konuda büyük bir destek sağlayacak ve aradığınız domaine ulaşma imkânı verecektir.Alan Adı Sepeti bu sitelerden biridir.
Dünyada En Çok Aranan Domain Kelimeleri Nelerdir?
Domain kelimeleri kısa, net ve öz olduğu zaman değerleri oldukça artan kelimelerdir. Site içeriğini en net ve en geniş kapsamlı açıklayabilecek domainler web sitesi domaini alacaklar için en birinci şarttır. Online, home, shop, design, photo, life, tech, land ve services gibi kelimeler Google arama motoru üzerinden sıklıkla arama yapılan domain isimlerindendir. Bu kelimelerin satış oranı ve geniş kapsamı sebebiyle talebinin çok olduğu bilinmektedir. Günümüzde bu kelimelerle ilgili alınmamış domain bulmakta zorlanılsa da yaratıcı olduğunuz zaman siz de yaklaşık 8,99 dolar ücret ödeyip bir domain satın alarak geleceğe yatırım yapabilirsiniz.
Neden Domain Tescili İçin Ücret Ödeniyor?
Bir domain yani alan adı aldıktan sonra bu domaini minimum 1- maksimum 10 senelik tescilletmeniz gerekir. Alan adı tescili ve tescili, merkezi yurt dışında bulunan ICANN ve IANA kurumları tarafından organize edilmektedir. Alan adı sistemi uluslararası kurallara göre düzenlenmiştir. Sistemin çalışması için belirli bir maliyet gerektiğinden, ücretsiz bir alan adı kaydı yapmak mümkün değildir. Birçok alan adı uzantısının farklı fiyatları vardır. Bu fiyat, kuruluşun genişleme ajansının politikası ve maliyeti tarafından belirlenir. Bu nedenle alan adı kayıt ücreti ödenmesi gerekmektedir.