Sayfa Otoritesi Nasıl Hesaplanır?

Sayfa otoritesi, moz tarafından oluşturulmuş olan son derece özel bir algoritmadır. Buna göre arama sonuçları için yapılmış işlemlerin, sayısal değerlerle performansını ortaya koymaktadır. Bunun çok yüksek olması, sitenin belirlenmiş değişik kriterlere uyum sağladığının en büyük göstergesidir. Moz, Google arama motorundaki algoritmayı etkileyebilmektedir. Bu yüzden mevcut değerin hesaplanması çok önemlidir.

Sayfa Otoritesi Nedir?

  • Sayfa otoritesi, PA kısaltması ile ifade edilir ve ilk kez Moz tarafından başarılı bir biçimde geliştirilmiş olan ölçümdür.
  • Bir web sitesinin arama motoru sonucundaki alanda, iyi bir biçimde sıralanmasını tahmin edebilmek ve kestirebilmek için kullanılır.
  • Bu noktada belli bir puanlama ve hesaplama işlemleri yapılmaktadır.
  • Moz, web dizisi olarak bilinen bir yapıya dayanmaktadır. Bundan dolayı Google tarafından herhangi bir sıralama kriteri şeklinde kabul görmez.
  • Fakat, tüm buna rağmen sitenin başarılı olabilmesi, daha çok kullanıcı çekilmesi ve bu şekilde trafiğin artırılması için tercih edilmektedir.
  • Buna göre belirlenmiş olan hesaplama sonrasında ortaya çıkan puanlar 0 rakamı ile 100 sayısı arasında farklılık göstermektedir.

Sayfa Otoritesi Hesaplama Nedir?

Sayfa otoritesi hesaplama işlemleri bir kullanıcı ya da site sahibi tarafından gerçekleştirilemez. Bundan dolayı Moz bunu farklı bir algoritma üzerinden yapmaktadır. Bu noktada tamamen benzersiz olan ve sayısı 40'ı geçmiş faktörlerin devrede olduğunu söylemek gerekiyor. Buna makine öğrenimi algoritmaları denilmektedir. İçeriğinde yer alan parametrelerden birisi, PLD'dir. Yani Pay, Level ve Domain üçlüsüdür. Buna ek olarak geri gelen bağlantıları da unutmamak gerekiyor.

Aynı zamanda her türlü yönlendirme yağan alan adları da mevcuttur. Moz; bu konuda belirtmiş olduğu; bir sayfanın otoritesi üzerinde yapılacak olan etkileme işlemlerinin en mantıklı olanı bağlantı profili üzerindeki iyileştirmektir, şeklinde hesaplamaya dair çok büyük bir ipucu vermektir.

Sayfa Otoritesi Hesaplama Nasıl Olur?

Sayfa otoritesi hesaplama işlemlerinde makine öğrenimi sistemi kullanılmaktadır. Bu, aslında insan beyninin tamamen taklit eden, bilgiyi başarılı bir biçimde ilişkilendirme mantığına dayalı olan bir sistemdir. Özellikle son yıllarda çok popüler hale gelmiş ve bunun ardından bilim olarak kabul edilmiştir. İki değişik türü vardır. Bunlardan birisi geleneksel adındaki algoritmadır. Yani geri bağlantı sayısının toplamı alınır. Daha sonra bu, yönlendirilmiş olan toplam alan isimlerine bölünmektedir. Bu sayede hesaplama işlemleri tamamlanmış olacaktır. Elbette bunun için belli bir matematik bilgisine sahip olunmalıdır.

Sayfa otoritesi hesaplama sürecinde sistem, ikinci opsiyon üzerinden sürecin tamamlanmasını sağlamaktadır. Buna göre her sayfanın tüm verilerine bakılır. Bu noktada baz alınmış olan onlarca değişik kriter mevcuttur. Daha sonra bir model oluşturulur. Bunun temel amacı ise hangi sayfaların ilk sırada alacağına dair gerçekleştirilecek olan tahminlerdir. Mevcut işlem sırasında istatistik biliminden de yararlanılmak zorundadır. Böylelikle hesaplama gerçekleştirilecektir.

Sayfa Otoritesi Puanlaması

Sayfa otoritesi puanlaması rakamlarla ifade edilir. Bunlar şöyledir;

  • 7 değişik seviye ve bunlara özel olarak tanımlanmış olan puan aralıkları vardır.
  • En kötüden başlamak üzere sıralanırlar ve ilk sırada her daim 0 ile 10 arası yer almaktadır.
  • Bunun yanı sıra bir sitenin pa değeri en az 10 en çok 30 ise Moz bu tip bir web sayfası için kötü tanımını kullanır. En alt seviyenin bir tık üstü olarak dikkat çekmektedir.
  • Kabul edilebilir sitelerin minimum puanları 30 iken maksimum puanları ise 40 şeklindedir.
  • Aynı zamanda Moz tanımlamaları içinde ortalama ifadesi de dikkat çekmektedir. Web sayfasının 40 ile 50 arasında bir puana sahip olması bunun bir örneğidir.
  • Tüm bunların yanı sıra iyi sitelerin puanları her daim 50'den başlar ve 60'a kadar devam eder.
  • Bunun bir üst seviyesi ise 60 ve 90 aralığıdır. Mükemmel sitelerin skorları bu şekildedir.
  • 90 ve 100 arasındaki web alanları ise muhteşem siteler olarak tanımlanmaktadır.

Sayfa Otoritesi Puanları Nasıl Yükseltilir?

Sayfa otoritesi puanları yükseltme işlemlerinde birden çok işlem söz konusudur ve bunlar şöyledir;

  • Seo eklentileri her daim çok büyük bir öneme sahiptir. Çok sayıda türü vardır. Bunların tümünün ayarlarının gerçekleştirilmesi, yapılacak olan puan hesaplamaları sonrasında daha yüksek değerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bu sayede sitenin değerli olması, ilgi görmesi, beklentileri karşılaması ve arama sonuçları çerçevesinde üst sıralara tırmanması çok da zor değildir. Elbette bunun hemen olması gibi bir durum yoktur. Sabırlı bir biçimde hareket etmek gerekmektedir.
  • Sitede yer alan içeriğin üst kısmındaki başlık etiketlerinin mutlaka h2 ve h1 bir şeklinde tanımlanması şarttır. Gelişi güzel yapılmış olan sitelerin değerinin çok daha yüksek olmadığını hemen ifade etmek gerekiyor.
  • Ana sayfada yer alan çok farklı içeriklere dair düzenleme işlemlerini yapın. Meta açıklaması ve meta başlığı üzerinde bunu sağlamak çok mühimdir. Genellikle çok kısa açıklamalar pek de tercih edilmez. Aynı şekilde uzun olanlardan kaçınmak gerekiyor. O yüzden çok uzun olmayan şekilde, kriterlerle uyum sağlayacak biçimde ifade edilmesi tavsiye edilen bir durumdur.
  • Seo kriterleri çerçevesinde içeriği mutlaka iyi bir biçimde oluşturun. Bunu birkaç farklı örnekle açıklamak lazım. Ne yazık ki günümüzde birçok site, birbirinden kopyalayarak almış olduğu içerikler, yazılar ve makalelerle hizmet vermekte. Bu durum özellikle amatör sayfalarda çok daha yaygın. Google, orijinal olmayan içeriğe ilgi duyan bir arama motoru değildir. Puanınızı arttırabilmek be bu sayede değeri yukarıya taşıyabilmek için özgün yazılara ihtiyaç duyacağınızı hiçbir şekilde unutmayın.
  • İçeriklerin farklı görsellerde desteklenmesi bir diğer husus olarak karşımıza çıkar. Gerek resimler gerekse videolar bu noktada avantaj sağlayacaktır. Bunların tümü her daim Moz tarafından dikkate alınmaktadır.
  • Sitemap'siz bir site düşünülemez. Giriş yapılan bir web sayfasında insanların bakmış olduğu ilk yer haritadır. Buna göre yönlendirmenin başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesi önem arz eder. Tek tıkla hemen ilgili bölümün bulunması, burada online olunması şarttır. Ancak bu şekilde sayfa otoritesinin hesaplanması mümkündür.
  • Bunun yanı sıra backlinklerden de bahsetmek lazım. Bir web sitesinden sizin sayfanıza olacak şekilde yapılmış olan çıkışlar demektir. Birçok kişiye göre herhangi bir web sayfasının değerinin artmasında yani pa rakamının yükseltilmesinde en temel parametrelerin başında gelmektedir. Bundan dolayı gerek ücretli gerekse ücretsiz olan linklerin kullanılması, site puanı için son derece belirleyicidir.

Değerleri Hemen Öğrenin

Online olarak hizmet veren dapasorgula.com üzerinden tüm sorgulama işlemlerini tek bir tıkla yapabilirsiniz. Sitenizin değerlerinin ne olduğunu bu şekilde öğrenebilir ve ardından gerekli düzenlemeleri yaparak, onun daha iyi bir duruma gelmesini sağlayabilirsiniz. Alan adını yazdıktan sonra bunu sağlayın. Da değeri, backlink sayısı, pa değeri, site rank, ss gibi konularda bilgi alın. Üstelik hem sitenin yaşı hem de alan adının müsait olup olmadığı bu sayede hemen öğrenilir.