Ahrefs Nedir?

Ahrefs, çevrimiçi araçlardan biridir, dijital pazarlama söz konusu olduğunda, web sitenizin ve rakiplerinizin performansını SEO'dan PPC'ye düzenli olarak analiz edebilirsiniz. Bu aracı öne çıkaran özelliklerden biri, özellikle backlinklerde yani geri bağlantılarda ve rakiplerin backlink analizlerinde hissiyatımızı büyük ölçüde artırmasıdır. Ayrıca Ahrefs, günde 7 milyon sayfaya kadar tarama yapmaktadır. Peki Ahrefs nedir?

Ahrefs Ücretsiz midir?

Ahrefs şirketi kullanıcılara diğer şirketlerin sunamadığı birçok imkânı sağlamakla kalmaz bir de gizlilik ve güvenliklerini ücretsiz olarak korur. Ücretli versiyonunda günlük, haftalık, aylık raporlar, düzenli anahtar kelime taraması, alan adı karşılaştırmaları gibi hizmetler de dahildir. Ancak bu hizmetin yanında Ahrefs, Ücretsiz Webmaster Tools’u kullanıma sunmuştur. Detaylara sizler için derlediğimiz ve hazırladığımız makalemizin devamında rahatlıkla ulaşabileceksiniz.

Ahrefs Ücretsiz Webmaster Tools Nedir?

Ahrefs, SEO ve site teşhis verileri sunan ücretsiz bir SEO aracı başlattı. Ahrefs Webmaster Tools olarak adlandırılan bu araç oldukça kullanışlıdır ve doğrulanmış bir site için sayfa içi ve sayfa dışı SEO verileri sağlama amacı taşıyan bir araçtır. Ahrefs Ücretsiz Webmaster Tools, Ahrefs tarafından sunulan ve ücretsiz bir araçtır. Ahrefs Ücretsiz Webmaster Tools kullanarak, backlink denetlemesi yapabilirsiniz. Ayrıca SEO durumunuzu takip edebilir, organik aramalardaki anahtar kelimelere ve bölgesel göstergelere anında erişebilirsiniz. Özellikle organik trafik tahminleriyle bağlanan web sayfasının ve web sitesinin popülaritesi hakkında başka araçların sağlayamadığı bilgiler edinmenize yardımcı olur. Bunlarla sınırlı kalmayan avantajları şu şekilde devam etmektedir:

  • Tüm organik anahtar kelimeleri ve aylık trafiği, yaklaşık aylık arama hacmini, mevcut sıralama anahtar kelimelerinizin konumlarını ve anahtar kelime sıralaması zorluğunu gösterir.

  • Web sitenize kimin bağlantı verdiğini, hangi sayfayı bağladıklarını, bağlantının ne kadar güçlü olduğunu ve hangi bağlantı metnini kullandıklarını görmenize yardımcı olur. Bu bilgilerle, sponsorluk yapılabilecek ilgili bağlantıları bulacaksınız. Ayrıca yeni backlinkler arayabilir ve bağlantılı web sitesinden bağlantı metnini iyileştirmeler için düzenlemesini isteyebilirsiniz.

  • Bu araçla 3 katılımcıyı karşılaştırabilir ve kaçırmış olabileceğiniz herhangi bir şey hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

  • Araç ayrıca, ideal olarak rekabet etmeniz gereken URL'ler ve alanlar hakkında size fikir veren, rakip sayfalar ve etki alanları hakkında size iki rapor sunar. Bu raporlar inanılmaz derecede değerlidir çünkü farkında olmadığınız ancak aramaya katkıda bulunan bileşenler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ahrefs Ücretsiz Webmaster Tools Nasıl Kullanılır?

Öncelikle unutulmaması gereken şey şudur ki Ahrefs Webmaster Tools ücretsizdir ve sınırsız sayıda web sitesi için kullanılabilme imkânı tanır. Kullanmaya başlamak için ücretsiz hesabınızı oluşturmanız gerekmektedir. Ücretsiz hesabınızı almak için kayıt sayfasından kayıt yapabilirsiniz. Ancak, site sahipliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Kanıtlamak içinse aşağıdaki maddelerden birini uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Web sitenizi ve Ahrefs'i Google Arama Motoru ile bağlayın (önerilen)

  • Kök dizinine bir HTML dosyası yükleyin

  • Kayıt şirketinize veya barındırıcınıza bir DNS TXT kaydı ekleyin

  • Ana sayfanızın başlığına bir HTML meta etiketi ekleyin